Ben Visser

Op de koffie bij Marko

Feyenoord speelt verschrikkelijk. 5 wedstrijden op rij verloren en 6 wedstrijden (onnodig) puntverlies. Het zijn de statistiekenĀ waar de gemiddelde supporter mee om de oren geslagen wordt door menig “fan” van die andere club. Feyenoorder ben je niet voor de lol, en deze historische reeks bevestigt dit nog maar eens.

Feyenoorder zijn is niet altijd een pretje. Je voelt je, na 17 kampioensvrije jaren, wel wat neerslachtig bij het zien van de huidige stand van zaken. Een bron van frustratie, zeker als die “andere” supporters je er nog eens aan herinneren. Dit kun je die mensen overigens niet kwalijk nemen, ze bedoelen het goed. Zij zien immers ook enkel teletekst en gaan er vanuit dat jij hetzelfde ziet. Maar genoeg van die goedbedoelde herinneringen kan je als Feyenoorder laten koken.

Een echte supporter uit zich dan op de social media, klaagt op fora en hangt een foto van Milik op zijn dartbord. Je bent kort af tegen je vrouw en je reageert van norser tegen je collega’s. In hele heftige gevallen besluit je ook nog om je TV uit het raam te gooien of een deuk in je, let wel, eigen auto te schoppen. Dit doe je als Feyenoorder. Je hebt namelijk niet de vrijheid, zoals die mensen van die andere club, om halverwege het seizoen te gaan verkondigen dat je “niet zo van voetbal houdt” of “alleen fan van Oranje” bent. Je zit met die frustraties. Maar wat je als supporter ook niet doet, is op de koffie gaan bij Marko.

De media hebben het gelukkig breed uitgelicht hoe zogenoemde “Feyenoord-supporters” op bezoek gingen bij een van de spelers. Als bonus verrijkten deze heren hun bezoek met een doodsbedreiging. Gelukkig weten wij beter. Dit waren geen Feyenoord-supporters. Ze zullen zichzelf vast wel identificeren met de club en dat uiten door shirts te dragen in onze kleuren en posters op hun slaapkamertje hebben, maar Feyenoord-supporters zijn het niet. Ik begrijp dat de media hen zo betitelt natuurlijk. Maar als echte Feyenoord-supporter distantieer ik mij liever van deze eenzame masturberende pubers. Ik hoop van harte dat deze actie ze de kick hebben gegeven waar ze naar zochten en ik hoop nog meer dat ze zich nooit meer met mijn club associĆ«ren. Ik word al genoeg om uitleg gevraagd over waarom ik Feyenoorder ben, en blijf.

#feyenoordtillidie