Ben Visser

Geachte heer van Geel

Feyenoord Rotterdam N.V.
t.a.v. dhr. M. Van Geel
Van Zandvlietplein 3
3077 AA Rotterdam

Bergambacht, 22 februari 2016

Geachte heer Van Geel,

Na analyse van de laatste 10 wedstrijden (1 keer winst, 2 keer gelijk en 7 keer verlies) doe ik u deze open sollicitatie toekomen. Het betreft een nog nader te bepalen positie, gezien ik voor mij en voor het team op meerdere plekken beschikbaar ben en over kwaliteiten beschik die hiervoor noodzakelijk zijn. Als geboren en getogen Feyenoorder ben ik bereid deze kwaliteiten in te zetten voor het belang van de club en natuurlijk een bespreekbare vergoeding rond de Balkenende norm.

Mijn ervaring in de voetballerij staat nog in de kinderschoenen. Sinds 1 januari dit jaar ben ik spits bij het flitsende VV Bergambacht 3 in de 6e klasse zaterdag reserves. Tijdens de trainingen en mijn eerste wedstrijd heb ik kwaliteiten ontdekt bij mijzelf die ik terugzie bij de 1e selectie van Feyenoord. Ook bezit ik kwaliteiten opgedaan buiten de voetballerij die ook van pas kunnen komen.

Graag licht ik deze kwaliteiten even toe. Allereerst het missen van opgelegde kansen. Tijdens trainingen laat ik een stabiele groei van blunders zien, naast schieten voor open doel, de bal vergeten onderweg naar een één-op-één situatie met de keeper of blindelings over dan wel naast de bal maaien bij het pogen tot een schot. Ik heb gezien dat meerdere selectiespelers deze kwaliteit ook beschikken, maar ik ben ervan overtuigd dat ik hierin van toevoeging zou kunnen dienen. Daarnaast het passeren van een tegenstander. Een kwaliteit die ik tot in de finesse heb uitgewerkt door zelfs mijn tegenstander te verbazen met balverlies. Hierin zie ik een taak voor mij op de linksbuiten positie.

Volgens mijn teamgenoten bezit ik de klasse om 90 minuten onzichtbaar te zijn en niet met de anderen te communiceren. Ik denk zelf dat ik hierin nog veel kansen heb door te groeien gezien ik nu soms nog een opmerking maak naar mijn medespelers. Ook bied ik me soms aan in vrije positie en beweeg ik bij mijn tegenstander vandaan. Indien ik aangenomen word spreekt het vanzelf dat ik aan deze eigenschappen werk waardoor ik verwacht snel volledig onaanspeelbaar te worden.

Buiten de voetballerij heb ik gewerkt in de reclame en heb ik theater trainingen gevolgd op de middelbare school. Ik ben dus in staat één en dezelfde boodschap voor een camera te herhalen en toch nog elke keer net iets anders te zeggen tegen een verslaggever.

Graag kom ik deze brief toelichten in een gesprek. Voor vragen of opmerkingen sta ik ook tot uw beschikking per telefoon. Mijn contactgegevens zijn terug te vinden op mijn bijgesloten CV.

Met vriendelijke groet,

 

Bernhard C. Visser