Ben Visser

Manifest van een Schaapje

Dit is het manifest van een Schaapje. Een Schaapje van links, van Rutte, van de Deep State. Dit Schaapje is meer dan klaar met de Papegaaien van Thierry (om maar in de dierenmetaforen te blijven). In dit manifest leg ik nog 1 keer uit waarom ik, samen met de andere Sheeple een mondkapje draag, niet met politie op de vuist ga én waarom ik 17 maart een extreem linkse partij zal stemmen (VVD, D66 of nóg communistischer). Het kan zijn, dat na het lezen van dit manifest dat je de neiging krijgt mij te verwijderen of ontvolgen van sociale media. Misschien zelfs zo erg dat je me wilt blokkeren en mijn nummer wilt verwijderen. Indien je dit gevoel krijgt, onderdruk het niet, geef er aan toe!

Vrijheid van meningsuiting

Artikel 7, origineel de vrijheid van drukpers. Simpel gezegd, je bent altijd vrij te denken, geloven en uit te spreken wat je denkt of geloofd zonder daar vooraf toestemming voor te vragen. Je mag dus roepen dat je vindt dat gras blauw is, en niemand, ook de overheid niet, mag het verbieden. Wat wél mag is het oneens zijn met een ander.

Artikel 7 biedt bescherming voor vervolging, maar artikel 7 maakt jouw mening of opvatting geen waarheid. Makkelijk gezegd, je mag roeptoeteren dat “Corona een griepje is”, maar een ander mag daarop antwoorden dat je een ongelijk hebt. Zeggen dat je “vrijheid van meningsuiting hebt” doet daar niets voor je. Behalve jouw status als papegaai van Thierry bevestigen.

Muilkorvenplicht

De muilkorf, onder sheeple beter bekend als het “mondkapje”. Het mondkapje is een filterend stukje stof dat de ademhaling van de drager tracht te filteren. Dit stukje stof draagt minimaal bij om een eventuele besmette drager van het kapje minder besmettelijk te maken. De Sheeple zijn op de hoogte dat het mondkapje geen 100% zal bieden, maar, alle beetjes helpen.

Het is tevens een enorme misvatting dat Schaapjes het mondkapje comfortabel vinden zitten. Een overweldigende meerderheid van de Sheeple vindt het maar een vervelend ding. Het wordt dan ook met frisse tegenzin gedragen, omdat het moet, omdat het helpt. Zodra het R0-getal lager blijft door andere maatregelen, vaccinatie of groepsimmuniteit zullen een groot deel van de Schaapjes het mondkapje met liefde vaarwel zeggen.

Corona is een griepje

Puur theoretisch gezien, is corona een verkoudheid (coronavirussen) en geen griep (influenzavirussen). Als schaap hoef je niet per sé dit verschil te kennen. Wat schaapjes wel erkennen, is dat SARS-CoV-19 geen alledaags virusje is. Hoewel de mortaliteit relatief gezien niet veel hoger is dan die van de griep zijn er andere factoren die juist deze ziekte zo ernstig maken.

Als eerste het feit dat nog niemand bij aanvang van de pandemie immuniteit had opgebouwd. Dit is onhandig, want hierdoor heeft dit virus een soort blanco canvas van mensen die je kunt besmetten en die zelf besmettelijk worden. Vervelend, want hierdoor is een virus als deze veel besmettelijker dan bijvoorbeeld influenza.

De ziekte verschijnselen kunnen daarbij heftiger zijn dan gemiddeld genomen bij de griep. Dit betekent niet dat mensen dood neervallen. Wat het wel betekent is dat de druk op de zorg heftiger is. Om een besmetting te overleven moeten relatief meer mensen naar het ziekenhuis, jong en oud. Zo hebben er tot en met 15 maart 2021 in totaal al 5.500 mensen op de IC gelegen, en zijn er in totaal 43.500 mensen opgenomen geweest in het ziekenhuis. Ongeveer de helft van deze mensen waren jonger dan 60. De meesten overleven maar houden wel een aantal dagen een bed bezet.

Ter vergelijking, tijdens de relatief zware griepgolf van 2017/2018 waren er ongeveer 16.000 opnames, in totaal.

Behalve dat de schaapjes zelf niet graag op de IC komen te liggen, denken we ook graag aan anderen. Ikzelf, en met mij vele andere schaapjes, geven de medewerkers in de zorg graag een beetje adempauze. Lang verhaal kort, nee, het is geen ebola, maar verpleegkundigen zijn ook mensen.

“De reguliere zorg mag niet worden opgeschort!”

Thierry roept dit in zijn reclames, en zijn volgers papegaaien het vrolijk na. Het nieuws dat het stilleggen van de reguliere zorg geen maatregel maar een gevolg is van deze crisis is de papegaaien blijkbaar ontgaan.

Ziekenhuizen en artsen stoppen namelijk niet met reguliere operatie om corona tegen te gaan. Ze stoppen omdat er geen capaciteit meer is. Zoals een paar paragrafen eerder omschreven, iedere opname is een bezet bed. In dat bed ligt 1 persoon, en kan geen ander persoon liggen. Indien er maar 1 bed is en er moet gekozen worden tussen acute hulp (ademnood van een corona patiënt) of planbare zorg (een nieuwe knie) kunnen schaapjes raden wie dat bed krijgt. Papegaaien vinden dit een vreemd systeem.

Roeptoeteren dat Rutte en De Jonge dit hebben verzonnen is dan ook Quatsch, om in papegaaientermen te blijven.

Ik ben zo klaar met de maatregelen

Mijn god wat ben ik klaar met de maatregelen. Mondkapjes, dichte kroegen, geen bezoek. Het is he-le-maal kut. Daarom mijn stemadvies voor deze verkiezingen: Stem Links. Hoe links? Als je nieuw bent in het links stemmen, stem dan JA21, heb je al wat meer ervaring in links stemmen, denk dan aan VVD of D66. Ben je een die hard linkse stemmer? Stem lekker PVDA of GroenLinks. Het maakt mij niet uit, maar stem in godsnaam een partij die ons niet nóg verder de vernieling in helpt. Wees geen papegaai…

Disclaimer:
Heb je na het lezen van dit stuk de neiging om ongevraagd op de koffie te komen? Dat kan via het onderstaande adres:
Ben Visser
Herengracht 74
1015BR Amsterdam

Je kunt ook bellen 020 – 261 2874