Ben Visser

Het Vingervest

Vandaag heb ik een drukke dag op kantoor. En toch schuif ik even iets van mijn werk voor een kleine 10 minuten opzij voor het volgende: het masturbatiepak voor vrouwen. Ontworpen en geproduceerd om het taboe rondom masturbatie te doorbreken. Masturberen moet bespreekbaar worden. For the sweet love of all that’s holy, please no! Het laatste wat ik wil is dat mensen wiens leven dusdanig interessant is dat masturbatie het belangrijkste topic in hun wereld is ook nog de sociale druk verliezen om dat voor zichzelf te houden. In de reacties op AD.nl las ik een meneer die kritisch het pak bekeek en zei: “Als er een toilet in de buurt is, waarom dan zo’n pak?” Dit is dus precies een stuk taboe wat ik zo prettig vond. Ik weet nu van deze onbekende meneer, dat hij, indien enige opwinding aanwezig, de hand aan zichzelf slaat op een openbaar toilet. Ik keur het niet af, maar ik wil het ook niet weten. Laat het lekker een taboe.

De maakster van het pak sprak wel uit dat het niet de bedoeling is dat vrouwen zich te pas en te onpas tot zichzelf richten, om hygiënische redenen. Kortom, dit pak, gemaakt voor onbelemmerde zelfbevrediging is eigenlijk enkel en alleen bedoeld om hierover te praten. Ik zal wel een conservatieve ongeëmancipeerde lul zijn, maar ik zie niet hoe dit mijn leven verrijkt. Als we de statistieken bekijken weten we dat 99% van de mensheid masturbeert, dat de overige 1% liegt en er zijn zelfs pretechos gemaakt waar de foetus de hand naar het kruis bracht. Kortom, het is puur natuur. Tevens is poepen puur natuur. Er zijn ook kledingstukken om overal en altijd te kunnen poepen, luiers. Vreemd genoeg is de gemiddelde 4 jarige trots als hij of zij het potje weet te gebruiken en na enkele jaren nog trotser dat we dat niet meer doen in het bijzijn van ouders, ooms en tantes die ons toejuichen. Is de bedoeling nu dat we het omgekeerde pad gaan bewandelen op het gebied van zelfstimulatie?

Zijn we over 10 jaar zo ver dat we vergaderingen onderbreken voor een ontspanningssessie en gaan we in het bijzijn van vrienden en familie onze laatste fap tot in detail uitleggen? Is het straks zo ver dat we in de kroeg de broek laten zakken en bespreken welke greep het beste werkt? Mocht het zover komen zal ik bekend staan als die conservatieve ongeëmancipeerde lul die er niets van wil weten. Het is fijn om niet te weten hoe, waarom en hoe vaak buurvrouw Truus de bever streelt. Streel de bever zoveel je wilt, geniet ervan met volle teugen, maar laat mij erbuiten. Dan zal ik niet op de stoep schijten.