Ben Visser

Open sollicitatie AD

Schoonhoven, 24 april 2017

Betreft: Open sollicitatie nader te bepalen functie

 

Geachte heer, mevrouw,

Naar aanleiding van de uitzending van televisieprogramma ‘De Wereld Draait Door’ van 21 april jl. stuur ik u deze open sollicitatie. In deze uitzending presenteerde uw krant de nieuwste aanwinst op journalistiek gebied, de heer Ilgun. Ik wil u er op wijzen dat ik absoluut niet uit ben op de baan van de heer Ilgun hoewel ik in mijn brief wel een vergelijking tussen mij en hem zal trekken ter referentie. Gezien het nieuwe selectie proces van uw krant kan dit allicht behulpzaam zijn bij de beoordeling van mijn sollicitatie.

Ik heb reeds enkele jaren ervaring met verschillende sociale media. Hierop heb ik, net als de heer Ilgun mijn mening wel eens geuit over landelijke en lokale kwesties. Ik heb hierbij, gebiedt de eerlijkheid mij te zeggen, nog nooit iemand bedreigd. Gezien uw nieuwe weg op het gebied van werving begrijp ik dat dit geen pré is.

Bij de buurtsuper kom ik net als uw nieuwe medewerker dagelijks. Echter is mijn bezoekdoel anders, ik kom hier graag mijn boodschappen doen. Hangen voor de deur van het winkel centrum is voor mij geen optie, het is allereerst niet overdekt en ten tweede wordt ik geplaagd door een baan die mij ernstig belemmerd om onproductief ergens anders dan op kantoor te zijn. Ook heb ik geen sterke behoefte voor een eigen buurthuis.

Tijdens de uitzending van 21 april jl. viel mij het taalgebruik van de heer Ilgun op. Hoewel ik van nature accentloos Nederlands spreek kan ik op commando moeiteloos schakelen tussen verschillende accenten. Het zal u echter opvallen dat dit onnatuurlijk is en ik prefereer dan ook om mijn eigen accent te gebruiken in eventuele werkzaamheden voor uw organisatie.

Uw hoofdredacteur vertelde dat uw nieuwe vlogger de verbinding tussen de gewone mens en de krant moet doen herleven. Ik voel mij hierdoor dan weer niet geroepen, en concludeer dan ook dat ik geen gewoon maar buitengewoon mens ben. Daarom zou ik graag als columnist aan de slag gaan voor het AD om ze andere buitengewone mensen aan te spreken. Ik denk dat hier een grote lezersmarkt voor open staat.

In afwachting van uw reactie verblijf ik,

Met vriendelijke groet,

 

Ben Visser

 

P.S. Deze sollicitatie heb ik ook daadwerkelijk gestuurd naar de Persgroep